Evaluering er en systematisk datainnsamling, analyse og vurdering av en planlagt, pågående eller avsluttet aktivitet, virksomhet. Evalueringer kan gjennomføres før et tiltak iverksettes, underveis i gjennomføringen, eller etter at tiltaket er avsluttet. Evaluering er viktig for læring, forbedring og utvikling.

For at Gratangen kommune skal arbeide etter modellen; bedre tverrfaglig innsats, må modellen forankres på kommune, tjeneste og individnivå. Dette for å sikre at mål og handlinger er tydelig for alle som møter eller arbeider direkte med målgruppen; barn, unge, gravide og foreldre. På denne måten kan arbeidet rundt tidlig innsats settes i en kjent struktur, brukermedvirkning blir tatt vare på tidligst mulig, og de ulike tjenestene som skal samarbeide på tvers har likt utgangspunkt. Ved at modellen er forankret i kommunens øverste administrative og politiske nivå vil det være en kvalitetssikring for at modellen blir etterfulgt i alle ledd. Det skal legges til rette for at kommunens ledergruppe har BTI-modellen som fast evaluering eller drøfting hver måned. På den måten kan strategisk ledelse i kommunen følge opp arbeidet og rapportere det videre til politisk ledelse.


I linken nedenfor vil du finne forslag til hvordan Gratangen kommune kan jobbe med å dokumentere og evaluere arbeidet med identifikasjon, oppfølging og samhandling på flere
nivå:
Under utarbeidelse!